Léböjt kúra 6. nap

Lássuk csak mi újdonság volt a mai napban? A léböjt még mindig nem visel meg, és azt hiszem ez így maradhatna a végtelenségig akár, de persze vissza fogok térni hamarosan a szilárdabb ételek társaságába. Mindenesetre nagy tanulság, hogy folyadékokkal, zöldséggel és gyümölccsel sem halunk éhen. Bizony nagy hatással lesznek rám a megélt tapasztalatok, és már most azt gondolom, hogy fogok még ilyen léböjtöt tartani máskor is, mert egyre jobban hiszek benne. De tulajdonképpen hinni sem kell, mert biztosan érzed közben, hogy minden ok. Elképzelhetőnek tartom, hogy nem értünk egyet bizonyos dologok fogyasztásában, mint például joghurt, vagy az a kis tejszín, amivel a tegnapi póréhagyma krémlevest megbolondítottam, azonban mindenki csinálja úgy, ahogyan jónak érzi.

Ha kis éhségérzet tört rám napközben ma is készítettem egy banánturmixot. Ma megturbóztam egy kis kakaóporral is. A kakaóbab bizony szuperfoodnak minősül, és én hiszem, hogy a kakóporban sok hasznos összetevő marad, habár kevés a kakóvajtartalma, hiszen a kakógyártásnak éppen ez a lényege, külön választani a kakaóvajat, ami nehezen keveredett a régi recept szerint vízzel. Tulajdonképpen zabtejből készítettem máma a turmixot, ami azt illeti zabpehelyből és vízből készül a zabtej, tehát most is vízzel keveresdett, de a tehéntejnek is jó nagy százaléka víz ugyebár. Azt gondoltam, – és bebizonyosodott – hogy a banán meg a kakaó egy fantasztikus elegyet képes alkotni. Selymes, lágy, ó és ne feledjem, csipet fahéjat is szórtam bele, és egy picurka mézet.

 

A mézről és a növényi tejekről külön bejegyzést szeretnék majd írni a későbbiekben.

Napjainkban egyre több az úgynevezett civilizációs betegség, hiteles felmérések szerint minden második ember küszködik bélpanaszokkal. Ennek okai a túlságosan kevés rostanyag, vitamin bevitel, viszont egyre több állati fehérjét, tartósítószert tartalmazó ételeket fogyasztunk, ami jelentős megterhelést jelent az emésztőrendszer számára. Leginkább igaz ez a vastagbélre, amelynek redőin a nehezen vagy egyáltalán nem megemésztett ételmaradékok lerakódhatnak, és rothadásnak, erjedésnek indulnak. Tudtad-e, hogy 2-3 kg salakanyag is felhalmozódhat a bélrendszerben? Ez logikus módon megnehezíti a tápanyagok normális felszívódását.

A rostban szegény, zsírban és állati fehérjében gazdag, helytelenül összeállított és társított, nem alaposan megrágott ételek fogyasztása és a túlevés a bélflóra egészséges összetételének felbomlásához vezet. Elszaporodnak a káros mikroorganizmusok, és elnyomják a védelmi feladatokat ellátó hasznos baktériumok működését. Romlik az anyagcsere, a rothadó ételmaradékok eltömődéshez vezethetnek. A káros folyamatok során keletkezett mérgeket szervezetünk igyekszik közömbösíteni, ám ha a nap mint nap elfogyasztott méreg- és vegyi anyagok sejtjeinkben, vérünkben, szerveinkben felgyülemlenek, azzal nagyon megnehezítjük az immunrendszerünk védekezését. Márpedig védelmi rendszerünk 70%-a a bélfalakban található, mivel a bélrendszer a legnagyobb érintkezési felület belső világunk és a külvilág között. A megoldás tehát a kiegyensúlyozott, sok friss zöldséget, gyümölcsöt és rostot tartalmazó vegyes étrend volna, ám a mai stresszes, rohanó életvitel és a divatos táplálkozási szokások ezt nem teszik lehetővé, vagy inkább megnehezítik. Éppen ezért a helyes, természetes és mértékletes táplálkozás mellett nagy szükség van a szervezet rendszeres méregtelenítésére, a lerakódásokkal terhelt belek megtisztítására, tehermentesítésére.

A béltisztítás egyik leghatékonyabb formája a Colon hidroterápia! Az eljárás során a teljes vastagbelet váltakozó meleg-hideg hőmérsékletű vízzel öblítik, és tisztítják át. A cél a vastagbél megszabadítása a lerakódott bélsármaradványoktól, bomlástermékektől és méreganyagoktól, amelyek az egész szervezetet megterhelik, és súlyos betegségek kialakulásához vezethetnek.

A Colon hidroterápia a vastagbél egy eddig elképzelhetetlenül intenzív és alapos tisztítását és gyógyítását teszi lehetővé.
A kezelés után a páciens úgy érzi, mintha éveken át viselt tehertől szabadult volna meg. A lerakódott bélsár az egészségi állapot befolyásolásán kívül lelkileg is megterheli az embert, a méreganyagok szervezetbe való bejutása fáradtságot, depressziót is okozhat. Nem utolsó sorban a hasunk is jóval laposabb lesz.

A Colon hidroterápia hasonlít a beöntéshez, de hatása annál is alaposabb, hiszen nem csak a vastagbél végső szakaszát, hanem a teljes vastagbelet kimossa a beavatkozás során a kezelő. Ez a módszer otthon nem végezhető, hanem csakis egy meghatározott biztonságos készülékkel, megfelelően hozzáértő szakszemélyzettel. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy évekbe telt, amíg a vastagbél elszennyeződött, eltömődött, épp ezért terápia szerűen érdemes alkalmazni.

A vastagbél kiboltosulásaiban sokszor hosszú hónapok, esetleg évek óta kiürülni nem tudó megkövesedett széklet maradványokat képes kiüríteni. A Colon hidroterápia tapasztalataink szerint sokszor krónikus légúti és bőrgyógyászati rendellenességek kiegészítő gyógykezelésében is komoly szerepet játszik.

Sokan úgy vélik, hogy a Colon hidroterápia – mivel megzavarja a bélflórát – árthat a szervezetnek.

Valójában azáltal, hogy megtisztítja a bélfalat az évek során felhalmozódott lerakódásoktól, elősegíti a létfontosságú baktériumok beágyazódását, ugyanakkor kitakarítja a kóros csírákat, és így egy egészségesebb bélflóra kialakulásának feltételét teremti meg. A bélflóra regenerálása, rendezése céljából a kúrát követően bélbaktériumokat, probiotikumot tartalmazó készítményeket célszerű minimum 3 hónapig szedni a helyes bélflóra helyreállítása céljából.

Hát ebbe most alaposan belementünk! De végülis ez a lényeg, erről szól a léböjt is!

Mit fogyasztottam ma?

  • vizet
  • Ferenc József gyógyvizet – keserű, sós íze van, de elviselhető, megszokható
  • házi zabtejből kakós, fahéjas banánturmixot
  • joghurtot bluberryvel, mézes citrommal nyakön öntve
  • cékla, répa, alma, narancs levet
  • káposztalevet

Hogyan éreztem ma magam?

Elvileg már csak a holnapi nap, de úgy érzem folytatnom kell, most kezdek igazán belejönni. Semmivel sem érzem magam gyűröttebbnek, nyúzottabbnak, vagy kiéhezettebnek, sőt! Egyre jobban vagyok, fürgébb és energikusabb, és ez annyira motivál! Több időm jut magamra, a páromra, Teddyre, a kertre! Holnapra a teraszok átalakítását, és alapos tisztítását tűztem ki célul. Tehát minden a legnagyobb rendben!

Mindenkinek azt gondolom érdemes lehet belevágnia egy ilyenbe!


Forrás: https://ormosintezet.hu/szolgaltatasaink/colon_hidroterapia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.